logo Singleclub De Kring

Een stukje geschiedenis

Als oprichtster van DE KRING wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Lenny de Bruijn (zie foto). Eens was ik net alLenny, oprichtster Singleclub De Krings zo velen ook alleenstaand.  Na mijn echtscheiding kwam er achtereenvolgens een periode van verdriet, boosheid, opluchting  en daarna van uitbundig uitgaan samen met een vriendin die in hetzelfde schuitje zat. 

Na afloop ging ik niet naar huis met de gedachte, wat jammer dat er niemand was waar ik op "viel" zoals dat heet. Mijn vriendin en ik vertelden elkaar alles. Lange telefoongesprekken. We voelden ons geen van tweeen meer alleen. 

Dat uitgaan tot diep in de nacht, wat ik overigens niet had willen missen, en de mislukte vrij kortstondige relaties die daar uit voortvloeiden en waar ik, achteraf gezien nog helemaal niet aan toe was, eiste zijn tol. Ik moest een andere weg inslaan en zocht naar de gulden middenweg. Een vriendenkring. Niet met de bedoeling dat daar een relatie uit zou voortvloeien.   

Een vriendenkring opbouwen  bleek echter niet zo makkelijk als ik had gedacht. Ik werd lid van een singleclub. Echter de meeste leden woonden een eind bij me vandaan en ook de activiteiten waren vaak ver uit mijn buurt. Ik woonde en woon in Rotterdam-Ommoord in een straat waar hoofdzakelijk echtparen wonen. Ergens hoor je er dan niet bij en ben je een vreemde eend in de bijt. Je wordt argwanend bekeken en iedere man die een voet over je drempel zet wordt bij voorbaat al gekwalificeerd als een partner of toekomstige partner.

In juli 1997 besloot ik als experiment een advertentie te plaatsen in de Havenloods regio Rijnmond. De tekst kan ik me niet eens meer herinneren maar wel dat het telefoontjes regende. De belangstelling was enorm en al snel vond er een ontmoeting plaats in partycentrum Keizershof. In december datzelfde jaar waren er al 250 deelnemers. Niet alleen omdat er zo veel alleenstaanden zijn maar ook omdat men op een enkele uitzondering  na woont in de regio Rijnmond. Relatief dicht bij elkaar in de buurt dus. Dat aantal steeg tot ruim 400 en om eerlijk te zijn, ik wist daar toen niet goed raad mee. In allerijl werd er een computer en copieerapparaat aangekocht. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel volgde en in december 1997 werd De Kring ondergebracht in een stichting als een organisatie zonder winstoogmerk. Om de 14 dagen was er een dans/ontmoetingsmiddag in Keizeshof  en het ene feest volgde na de andere. Het eenjarig bestaan, het 5-jarig bestaan,  Kerstbal, Paasbal, Pinksterbal volgde in de grote zaal van Keizershof  met live muziek. Het kon niet op.  Ook  werden er activiteiten georganiseerd. 

In 2002 echter kwam er een kentering.  Het ledenbestand slonk doordat steeds meer alleenstaanden zich een computer aanschaften. Internet stond en staat bol van alles wat een alleenstaande zich maar kan wensen.  Relatiebemiddelingsorganisaties, dansavonden, speeddaten en feesten voor singles  rezen  en reizen nog steeds als paddenstoelen uit de grond.  

We verloren een aantal Kringleden en mede daardoor  kwam er een eind aan de dans/ontmoetingsmiddagen op zondag in Keizershof waar alleen Kringleden toegang hadden. Onze leden ontmoeten elkaar thans tijdens HAPPY HOUR welke gehouden wordt in een grandcafé aan de rand van Rotterdam. Zonder dansgelegenheid uiteraard. Dansliefhebbers zien elkaar thans in dansgelegenheden elders. De behoefte aan een ontmoetingsplaats op vaste locatie wordt ruimschoots voldaan.  

Nieuwe leden worden  nu hoofdzakelijk lid om  contacten te leggen met gelijkgestemden. Ieder doet dat op zijn eigen manier, net zoals ik het destijds deed op mijn manier. De Kring biedt een aantal mogelijkheden zoals in deze website uitgebreid wordt uitgelegd.

Door deze noodzakelijke koersverandering veranderde De Kring onverwachts in positieve zin. De Kring ging digitaal. We hebben nu een website die druk wordt bezocht. Via de site melden nieuwe Kringleden zich aan  en adverteren  in dagbladen en huis-aan-huisbladen is niet meer nodig.  Ledenlijsten en berichten gaan thans per e-mail  en dat scheelt veel administratieve rompslomp. Het experiment wat betreft foto's slaat aan ook al keek men er in het begin wat vreemd tegenaan. 

Inmiddels is het 2016 en de Kring is er nog steeds.  In 1997 had ik me dat echt niet kunnen voorstellen. Ik heb velen zien komen en gaan en ook weer terug zien komen. Dat laatste meestal na een mislukte relatie. Gelukkig is er De Kring waar ze op terug kunnen vallen als pleister op de wond en dat, geloof me,  helpt echt. 

We hopen dat De Kring, op welke wijze dan ook, een positieve invloed zal hebben op je leven en datgene biedt wat je nu mist.

Lenny de Bruijn


Wil je uitgebreide informatie of wil je je aanmelden als lid van De Kring  ga dan terug naar onze hoofdpagina of rechtstreeks naar het aanmeldingsformulier